Havusen joulukuuset ovat lajikkeeltaan suomalaisia metsäkuusia. Joulukuuset ovat joulukuusiksi kasvatettuja, vuosien varrella muotoonleikattuja upeita puita. Joulukuusen kasvattaminen kodin jouluisen tunnelman luojaksi vie keskimäärin 8 vuotta. Suurin osa kuusistamme kasvaa Forssassa, Tammelassa ja Etelä-Savossa Rantasalmella. Omien kuusiemme lisäksi hankimme kuusia usealta eri kasvattajalta monipuolisen valikoiman varmistamiseksi.
Kuljetuspalvelumme toimii kattavasti Uudenmaan alueella; Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Sipoossa, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Porvoossa. Muualla Suomessa kuljetamme kuusia Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Oulussa.
Kuusen hintaan lisätään 21,90 € kuljetusmaksu.
Kuusen hoito-ohjeet
HUOM! Kotiinkuljetetusta kuusesta saattaa aluksi varista kuivuneita irtoneulasia, jotka normaalisti tippuvat pois jo myyntipisteellä. Jos haluat välttää ylimääräistä sotkua, kannattaa kuusi poistaa verkosta ulkotiloissa, jossa myös välttämätön tyven sahaaminen uuden imupinnan aikaansaamiseksi onnistuu siististi.
Sulatus
Jos kuusi on jäässä, se pitää sulattaa hitaasti ennen jalkaan asettamista. Hyvä sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste. Sahaa tyvestä pois ainakin muutama sentti runkoon nähden vaakasuorasti, jotta kuusen tyvi saa uuden imupinnan. Puun annetaan sulaa hitaasti muutama vuorokausi, tyvi koko ajan vesiämpärissä. Ellei viileää tilaa ole, voi puun tuoda pesuhuoneeseen. Tyvi pidetään vesiämpärissä ja neulasto suihkutetaan välittömästi kylmällä vedellä ja vielä muutaman tunnnin kuluttua uudelleen. Noin kahdeksen tunnin kuluttua puu on valmis jalkaan asetettavaksi.
Jalkaan asetus
Ravistele roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus ja lyhennä kuusta tarvittaessa. Älä poista kuorta sillä ehjä kuori on tärkeä puun vedensaannin kannalta. Tyven pitää mahtua kuusenjalkaan ohentamattomana.
Hoito sisätiloissa
Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Tarkista päivittäin, ettei veden pinta pääse laskemaan rungon tyveä alemmas. Veden kulutus on suurinta ensimmäisen vuorokauden aikana, jolloin veden riittävyys tulisi tarkistaa useasti. Kasteluveteen ei tarvitse laittaa lannoitetta. Aseta puu mahdollisimman etäälle lämpöpattereista, takoista tai muista lämmönlähteistä.